Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Participarea Republicii Moldova cu stand de țară la Expoziția Internațională în domeniile imobiliar și investițional „Expo Real 2023” la München

Publicat:Mon, 09/10/2023 - 11:11

1.jpg

În perioada 4-6 octombrie curent, Republica Moldova a fost prezentă cu stand de țară la una din cele mai prestigioase Expoziții Internaționale în domeniile imobiliar și investițional „Expo Real”, ce s-a desfășurat în capitala bavareză or. München. Această platformă a oferit posibilitatea de a prezenta publicului-țintă proiecte investiționale, oportunități de afaceri și de a facilita contactele cu autoritățile și companiile moldovenești.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de dl. Viorel Garaz, Secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, și a inclus reprezentanți ai Agenției de Investiții, Societății Germane pentru Colaborare Internațională (GIZ), ai Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main. La ediția curentă au participat pentru prima dată și agenți economici moldoveni din industria construcțiilor, domeniul imobiliar, care au avut posibilitatea să stabilească contacte noi de afaceri cu parteneri germani. De asemenea au fost purtate discuții utile de promovare a Republicii Moldova în land-ul Bavaria și cu dl. Michael Frederic Fischbaum, Consul Onorific al Republicii Moldova în land-ul menționat.

Tradițional, la stand-ul Moldovei a fost organizată o degustație de vinuri moldovenești, la care au fost invitați reprezentanți ai companiilor internaționale, în marja căreia au fost prezentate informații despre Republica Moldova și ca important producător de vinuri, dar și ca o destinație turistică nouă pentru publicul străin.