Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Întrevederea cu conducerea Societății „Donaubüro GmBH” din orașul Ulm, landul Baden-Württemberg

Publicat:Fri, 13/12/2019 - 12:42

La 12 decembrie 2019, Consilierul economic și Consulul Onorific al Republicii Moldova în landul Baden-Württemberg au avut o întrevedere cu conducerea Societății germane „Donaubüro GmbH”, organizatoare a Festivalului internațional bienal al Țărilor Dunărene în orașele Ulm și Neu-Ulm.

Urmare participării cu succes a Republicii Moldova la festivalul menționat din anul 2018, organizatorii evenimentului au apreciat înalt prestația participanților moldoveni (asociația de turism receptor „ANTRIM”, agenția „Winetours Moldova”, vinăriile „Asconi”, „Cricova”, „Chateau Vartely”, „ONVV”, meșteri populari, formația „Cuibul” ș.a.) și au lansat propunerea de participare și în vara anului 2020 a țării noastre la festivalul dat.

Astfel, în cadrul întrevederii interlocutorii au discutat detaliat platformele posibile și condițiile de participare, aspectele documentale, administrative, logistice ș.a. Acest eveniment oferă de regulă o oportunitate deosebită de a promova imaginea Republicii Moldova pe parcursul a 10 zile la cei circa 300 mii vizitatori, de a prezenta rutele turistice moldovenești, vinurile de calitate înaltă, cultura și tradițiile populare. Misiunile diplomatice ale Republicii Moldova vor depune eforturile necesare pentru realizarea acestui obiectiv.

În altă ordine de idei, în aceeași zi, a avut loc o întrevedere suplimentară cu dl. Hubert Grosser, care a vizitat Republica Moldova în cadrul celui mai important eveniment economic din țară - „Moldova Business Week 2019” și care este cointeresat de stabilirea contactelor de afaceri directe între anumite companii germane și parteneri moldoveni, în trei domenii distincte, și anume: energie regenerabilă, automotive și turism. Dialogul cu partenerul german urmează să fie dezvoltat în viitorul apropiat pentru inițierea pașilor concreți de cooperare.