Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Întrevederea cu producătorii și exportatorii moldoveni la sediul Consulatului General

Publicat:Fri, 25/01/2019 - 14:55

La 25 ianuarie curent, la sediul Consulatului General, a avut loc întrevederea cu reprezentanții companiilor moldovenești „Tellus”, „Holpark”, „Frutex”, „AgrotorgInvest”, producătoare de conserve din fructe și legume, uleiuri vegetale, accesorii pentru gospodăriile țărănești, încălțăminte specială pentru domeniul medical, al construcțiilor ș.a.

Totodată, în cadrul întrevederii au participat potențiali importatori locali, originari din Republica Moldova, care s-au familiarizat cu producția moldovenească expusă, calitatea și prețurile de export ale acesteia, au efectuat un schimb detaliat de opinii privind posibilitățile de livrare pe piața germană. Agenții economici au stabilit un plan de acțiuni concret pentru viitorul apropiat în vederea promovării produselor și mărfurilor autohtone, identificării și extinderii listei potențialilor parteneri comerciali germani.

Deplasarea companiilor moldovenești la Frankfurt pe Main și în orașul belgian Antwerpen a fost organizată cu suportul financiar al Fondului de Buna Guvernare al Marii Britanii, implementat de „Oxford Policy Management”. Suplimentar ținem să menționăm că, membrii diasporei moldovenești stabiliți în Germania, pot contribui semnificativ la promovarea produselor moldovenești, de aceea încurajăm pe această cale concentrarea eforturilor comune pentru realizarea obiectivului dat.