Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Întrevederea cu reprezentanții Fundației „Willy Scharnow pentru Turism”

Publicat:Thu, 15/08/2019 - 22:07

La 15 august curent a continuat seria de întrevederi în domeniul dezvoltării turismului moldo-german, având loc o discuție detaliată cu dna Maren Späthe și dna Sabine Geib, Manageri de proiect din cadrul „Fundației Willy Scharnow pentru Turism” (Willy Scharnow-Stiftung für Touristik). La întrevedere a participat și dl. Peter Ehry, reprezentantul Societății „Partnerschaft Deutschland-Ukraine/Moldova e.V”.

Fundația menționată este renumită prin faptul că, fondatorul acesteia Willy Scharnow a fost una dintre cele mai de vază personalități ale industriei turistice germane post-război, iar compania condusă de către acesta - „Scharnow-Reisen” devenise al doilea cel mai mare operator turistic din Germania. În anul 1968, în comun cu societățile „TOUROPA”, „Dr. Tigges-Fahrten” și „Hummel-Reisen”, compania „Scharnow-Reisen” a fondat renumitul concern turistic „TUI” (Touristik Union International), actualmente cel mai mare din Europa.

La momentul de față, Fundația „Willy Scharnow” cooperează cu un număr semnificativ de agenții și asociații turistice germane și internaționale, companii de transport avia, feroviar, precum și promovează noi destinații turistice internaționale. În cadrul întrevederii, interlocutorii germani s-au familiarizat cu Republica Moldova ca o destinație turistică relativ nouă pentru publicul german, fiind descrise principalele atracții ale turismului moldovenesc rural, cultural, vitivinicol, gastronomic, religios și de aventură.

Reprezentanții Fundației au rămas cointeresați de stabilirea cooperării cu partea moldovenească, o propunere concretă fiind examinarea posibilității de organizare a unei vizite de informare în Republica Moldova pentru un grup de până la 12 persoane, reprezentanți ai agențiilor și ai operatorilor turistici germani. Acest fapt ar permite ulterior expunerea și promovarea activă a ofertelor turistice moldovenești pe piața germană, și ar contribui la majorarea numărului de turiști din Germania în Republica Moldova.