Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Întrevederea cu reprezentanții organizației germane „Pro Humanitate e.V.”, din orașul Engen, Baden-Württemberg

Publicat:Wed, 27/05/2020 - 17:53

La 27 mai 2020, la sediul Consulatului General a avut loc întrevederea Consulului General Mihail Căpățînă cu dl. Dirk Hartig și dna Maria Luchian, reprezentanții organizației de caritate „Pro Humanitate e.V.”.

Organizația menționată desfășoară o amplă activitate caritabilă în Republica Moldova, acordând suport semnificativ în diverse domenii: proiecte de aprovizionare a localităților rurale cu apă potabilă, cantine sociale, livrarea de echipamente medicale, construcția și renovarea clinicilor, școlilor din raioanele țării, suport familiilor nevoiașe. Doar în perioada lunii mai 2020, societatea menționată a transmis cu titlu gratuit două loturi cu ajutor umanitar instituțiilor spitalicești din Republica Moldova, acestea incluzând materiale medicinale consumabile, echipamente de protecție, ustensile pentru operații, instrumente sanitare, detergenți, materiale de construcții ș.a.

În cadrul întrevederii, părțile au abordat proiectele realizate cu succes până în prezent, necesitățile existente în contextul situației pandemice, planurile pentru anul curent, dar și provocările cu care se confruntă organizația. Consulul General a mulțumit reprezentanților organizației pentru ajutorul continuu acordat Republicii Moldova, pentru munca asiduă depusă, dorința și dedicarea de care au dat dovadă. În același timp, misiunea diplomatică va acorda suportul necesar organizației „Pro Humanitate e.V.”, în vederea dezvoltării cooperării cu localitățile din Moldova, precum și în identificarea proiectelor ce necesită suport extern.