Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Întrevederea cu reprezentantul întreprinderii „Hekatron Technik GmbH”

Publicat:Tue, 14/09/2021 - 12:11

În vederea atragerii investițiilor germane în economia Republicii Moldova, la 10.09.2021, la Sulzburg, Germania, a avut loc întrevederea dlui Veaceslav Sutchevici, Manager componenta promovarea investițiilor din cadrul Societății Germane pentru Colaborare Internațională (GIZ) și a dlui Alexandru Vlasenco, Consilier economic al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, cu dl. Carsten B., Șef de Departament în cadrul întreprinderii „Hekatron Technik GmbH”. Întreprinderea germană activează în domeniul electronic și de securitate, și face parte dintr-un consorțiu elvețian, cu o cifră de afaceri de 1,35 mlrd. CHF.

Realitățile pieței internaționale a producătorilor de componente electronice, în particular nivelul înalt al concurenței, impactul pandemic, costurile logistice ridicate, contribuie la faptul ca, producătorii străini să examineze posibilitatea de plasare a producerilor în alte state, pentru diminuarea costurilor de producție.

În acest sens partea moldovenească a propus organizarea întrevederii menționate și a efectuat o prezentare amplă de țară, a condițiilor legislative, fiscale, vamale, de infrastructură, tehnologice, HR, ce țin de mediul de afaceri din Republica Moldova. Interlocutorul german a apreciat înalt condițiile atractive pe care le oferă țara noastră investitorilor străini și a adresat suplimentar întrebări legate de avantajele comparative ale Republicii Moldova cu cele ale altor state din Europa de Est și Sud-Est.

Părțile au convenit continuarea dialogului în săptămânile viitoare, pentru a avansa la o etapă nouă, de organizare a unei vizite de documentare a părții germane în Republica Moldova.

#InvestInMoldova