Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Acordarea ajutorului umanitar spitalelor din Republica Moldova de către organizația germană „Pro Humanitate e.V.”

Publicat:Wed, 20/05/2020 - 17:47

La 13-14 mai 2020, un lot important de ajutor umanitar a fost transmis de către organizația germană „Pro Humanitate e.V.” din localitatea Engen, Baden-Württemberg, către instituțiile spitalicești din Republica Moldova. În condițiile actuale dificile, suportul acordat de organizația menționată va contribui benefic la activitatea spitalelor din Moldova.

Lotul de marfă a fost constituit din 35 palete cu echipamente pentru operații, materiale medicinale consumabile, instrumente sanitare, detergenți ș.a., care au fost repartizate către Spitalul Clinic Republican pentru copii „E.Cotaga” și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Valoarea totală a ajutorului constituie peste 35 mii Euro.

Ținem pe această cale să exprimăm mulțumirea organizației „Pro Humanitate e.V.”, în particular conducătorilor acesteia dlui Dirk Hartig și dnei Maria Luchian, pentru disponibilitatea, eforturile și dedicarea de care dau dovadă în activitatea proprie, precum și pentru intențiile de a continua aceste acțiuni de asistență.