Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Detalii privind exercitarea dreptului de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019

Publicat:Mon, 04/02/2019 - 08:26

04.02.2019

 

Stimați cetățeni!

 

Consulatul General reamintește că pe 24 februarie 2019, în Republica Moldova vor avea loc alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ. Cetățenii Republicii Moldova domiciliați temporar sau permanent pe teritoriul Germaniei, cât și cei care se vor afla în Germania în ziua alegerilor, își vor putea exercita dreptul la vot în una din secțiile de votare deschise pe teritoriul Germaniei, între orele 07:00 și 21:00 (ora locală), și anume:

 

  • în or. Berlin, la sediul Ambasadei (adresa: Gotlandstraße 16, 10439, Berlin);
  • în or. Frankfurt pe Main, la sediul Consulatului General (adresa: Marbachweg 348, 60320 Frankfurt am Main).

 

În mod deosebit atragem atenția Dvs. asupra faptului că, dreptul la vot va putea fi exercitat DOAR în baza următoarelor acte:

 

  • PAŞAPORTUL VALABIL AL CETĂŢEANULUI REPUBLICII MOLDOVA;
  • LIVRETUL DE MARINAR.

 

ATENŢIE !
NU SE PERMITE VOTAREA ÎN BAZA BULETINULUI DE IDENTITATE ȘI NICI ÎN BAZA PAŞAPORTULUI CU TERMEN DE VALABILITATE EXPIRAT!

 

 

În acest context rugăm insistent, să verificați prealabil valabilitatea pașaportului personal înainte de a merge la votare!

 

De asemenea menționăm că, toți cetățenii Republicii Moldova VOR PUTEA VOTA, indiferent de faptul dacă s-au înregistrat prealabil sau nu pe pagina https://inregistrare.cec.md/ sau prin cereri scrise depuse la sediile misiunilor diplomatice.

 

În altă ordine de idei, atragem atenția că, votarea în mai multe secții de votare nu este permisă.

 

Chiar dacă vă aflați pe teritoriul Germaniei, dar geografic vă sunt mai aproape alte secții de votare, deschise în țările vecine, sunteți în drept să vă exercitați dreptul la vot în secțiile respective, cu condiția că nu ați votat în altă parte.

 

Pentru informații suplimentare privind scrutinul electoral din 24 februarie 2019, în particular privind secțiile de votare deschise, puteți accesa paginile: www.cec.md, www.alegator.md, www.voteaza.md.

 

Cu alte detalii referitoare la procesul electoral, Consulatul General va informa pe parcurs. Urmăriți paginile web și de Facebook ale misiunii diplomatice.