Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Discuția cu dl. Peter Ehry la subiectul dezvoltării turismului moldo-german

Publicat:Mon, 22/07/2019 - 12:59

La 18 iulie 2019, la sediul Consulatului General, a avut loc o discuție interesantă cu dl Peter Ehry, reprezentantul Societății „Partnerschaft Deutschland-Ukraine/Moldova e.V”, responsabil de domeniile economic și al turismului, consultant economic și colaborator universitar. În cadrul convorbirii au fost abordate subiecte ce țin de posibilitățile de dezvoltare a turismului între ambele state, de disponibilitatea interlocutorului german de a acorda asistență în intermedierea contactelor cu agențiile de turism din Germania, oferirea informației privind evenimentele pe filiera turismului, ce merită a fi valorificate prin participarea reprezentanților din Moldova la acestea. Un exemplu în sensul dat reprezintă expozițiile de talie mai mică dar eficiente, precum „RDA Workshop” din orașele Köln și Friedrichshafen ș.a.

O altă oportunitate turistică discutată și care urmează să fie examinată a constituit dezvoltarea croazierelor pe râul Dunărea, care actualmente se bucură de o cerere ridicată în Germania, însă nu includ ca punct final sau de trecere și Republica Moldova, or „Portul Internațional Liber Giurgiulești” ar putea oferi această posibilitate.

Dialogul între societatea germană și Consulatul General urmează să fie intensificat în continuare, cu scopul valorificării oportunităților în domeniul turismului moldo-german.