Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A
Versiunea veche site / Старая версия сайта

TELEFONUL PENTRU CONSULTAȚII : +4969527808

Eliberarea extrasului multilingv de pe actul de stare civila

Actualizat la 18.03.2019

 

EXTRASUL MULTILINGV (plurilingv, international) reprezintă documentul de stare civilă, eliberat în temeiul actului de stare civilă, destinat utilizării în străinătate, care nu necesită supralegalizare/apostilare şi traducere, în statele care formează domeniul teritorial al Convenţiei nr.16 semnată la Viena la 8 septembire 1976

 

Republica MOLDOVALuxemburgSloveniaPoloniaItalia
BelgiaOlandaCroaţiaBulgariaTurcia
SpaniaPortugaliaMacedoniaMuntenegruSerbia
FranţaElveţiaBosnia şi HerţogovinaLituaniaRomânia
GERMANIA    

 

Eliberarea extraselor multilingve de pe actele de stare civilă ţine de competenţa Serviciului Stare Civilă.

 

Pentru solicitarea extrasului multilingv solicitantul, urmează să prezinte PERSONAL la Consulatul General, în zilele de:

LUNI, MARŢI, JOI și VINERI,
între orele: 09.00 – 12.00

FĂRĂ PROGRAMARE prealabilă, cu următoarele acte:

  • cererea de modelul respectiv (naştere , căsătorie , sau deces); (original+ 2 copii);
  • actul de identitate (buletin de identitate sau pasaport) al titularului sau al persoanei care îl reprezintă (original+ 2 copii);
  • certificatul de stare civila (naştere, casatorie sau deces dupa caz) (original+ 2 copii);
  • dovada achitării taxelor consulare şi aferente.

 

Taxa (consulară și aferentă) constituie 35 Euro și urmează a fi transferată cu 5 zile înainte de depunerea actelor la contul Consulatului General:

 

Generalkonsulat der Republik Moldau
Commerzbank Frankfurt
IBAN: DE77 5008 0000 0500 1225 00
BIC: DRES DE FF XXX
Verwendungszweck : SSC

 

NOTĂ: Achitarea poate fi efectuatăși în ziua depunerii actelor, la sediul Commerzbank Frankfurt, care se aflăîn apropierea Consulatului General, cu achitarea suplimentară a serviciilor bancare.

 

ATENTIE:

Consulatul General atenționează asupra faptului că, solicitarea certificatului respectiv poate fi acceptată spre examinare doar în cazul în care solicitantul prezintă, setul de documente integral. Nu se admite transmiterea suplimentară, ulterioară, a documentelor lipsă prin intermediul poştei.

Eliberarea Certificatului va avea loc în aproximativ 4-6 saptamini din data depunerii setului de documente la Consulatul General și poate fi recepționat prin poștă. În acest caz, solicitantul urmează să prezinte un plic marcat cu adresa destinatarului.

Consulatul General recepţionează setul de documente doar de la cetăţenii Republicii Moldova domiciliaţi în Landurile (statele federale) BADEN-WÜRTTEMBERG, BAYERN, HESSEN, RHEINLAND-PFALZ, SAARLAND, THÜRINGEN ale Republicii Federale Germania.

Cetățenii domiciliați în alte state federale pot să se adreseze pentru servicii consulare la secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Berlin (www.germania.mfa.md).