Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Inaugurarea standului Republicii Moldova în cadrul pavilionului „Centrului German-European” din orașul Changchun, China

Publicat:Fri, 30/08/2019 - 21:04

În perioada 23-26 august curent, delegația oficială a Republicii Moldova condusă de Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Georgeta Mincu, a luat parte la deschiderea standului permanent al Republicii Moldova din cadrul pavilionului „Centrului German-European”, din capitala provinciei chineze Jilin, orașul Changchun.

În cadrul standului au fost expuse produsele a circa 30 companii moldovenești din diverse domenii de producere: vinuri și producție alcoolică, conserve din fructe și legume, sucuri naturale, uleiuri vegetale, ceaiuri din ierburi, produse de patiserie, fructe în ciocolată și fructe uscate, miez de nucă, migdale, produse cosmetice, cereale, produse ecologice ș.a. Suplimentar, în vederea atragerii turiștilor și potențialilor investitori chinezi în Moldova au fost amenajate standuri cu materiale informative și spoturi video privind principalele atracții turistice, precum și materiale ale zonelor economice libere „Bălți” și „Ungheni-Business”.

Standul Republicii Moldova va avea o funcționare permanentă de minim 2 ani, cu format shop-in-shop, unde distribuitorii și importatorii locali chinezi vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu produsele moldovenești, să afle informații utile despre activitatea întreprinderilor producătoare din Moldova, iar după interes, să efectueze comenzi de import al produselor. Organizarea și negocierea standului Republicii Moldova a fost posibilă datorită colaborării Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main cu „Centrul German-European” din capitala financiară a Germaniei. Important de menționat că, standul a fost oferit cu titlu gratuit țării noastre, fiind excluse careva cheltuieli din bugetele de stat sau ale întreprinderilor expozante. Adițional promovării produselor au fost desfășurate un șir de întrevederi oficiale cu conducerea provinciei Jilin, a orașului Changchun, precum și cu delegații străini, în special din Germania, Serbia, Cehia, cu asociații de business străine ș.a.

În context ținem să mulțumim tuturor companiilor moldovenești care au conlucrat fructuos cu Consulatul General și au transmis mostrele de produse destinate expoziției, Oficiului Național al Viei și Vinului, Asociației Naționale pentru Turism Receptor, Asociației „MOVCA”, Agenției de Investiții pentru suport informațional, colegilor de la Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză.

P.S.: Astfel de standuri urmează să fie inaugurate în viitor și în alte 6 orașe chineze, cu populații de peste 4 mil. de locuitori fiecare.