Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Participarea agențiilor de turism din Moldova la expoziția internațională „ITB” din orașul Berlin

Publicat:Mon, 11/03/2019 - 13:25

Expoziția internațională în domeniul turismului „ITB Berlin” reprezintă unul din cele mai importante evenimente mondiale din domeniul menționat. Ediția din acest an s-a desfășurat în perioada 6-10 martie, la care au participat circa 10 mii expozanți din 181 țări și regiuni. Totodată, evenimentul a fost vizitat de peste 160 mii vizitatori, înregistrând o creștere de circa 4% comparativ cu anul precedent.

Tradițional, Republica Moldova a fost prezentă și în acest an cu un stand național, fiind reprezentată de 10 agenții și operatori turistici, care au prezentat cu succes rutele și atracțiile turistice moldovenești, oferind vizitatorilor posibilitatea efectuării tururilor virtuale, degustării vinurilor moldovenești și familiarizării cu tradițiile, și cultura națională. În cadrul evenimentului au fost stabilite un șir de contacte noi de afaceri și desfășurate convorbiri cu companii străine de profil, care s-au arătat cointeresate de țara noastră ca destinație turistică.

Promovarea turismului receptor al Republicii Moldova constituie o sarcină importantă, ce necesită întreprinderea acțiunilor continue și consecvente, inclusiv prin participarea la astfel de evenimente internaționale precum „ITB Berlin”.