Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Participarea reprezentanților comunității moldovenești la reuniunea diasporelor din orașul Frankfurt pe Main

Publicat:Tue, 02/07/2019 - 13:03

Duminică, 23 iunie curent, Reprezentanța Municipală a Străinilor din cadrul Primăriei orașului Frankfurt pe Main a organizat o reuniune a reprezentanților diasporelor din metropola germană, la care au luat parte circa 400 persoane din 51 state ale lumii, stabilite cu traiul permanent sau temporar în capitala financiară a Germaniei.

În contextul dat, Consulatul General a organizat participarea la reuniunea dată a 30 de cetățeni moldoveni, din diverse sfere de activitate, care au avut posibilitatea de a se cunoaște reciproc, de a efectua un schimb de opinii privind evoluțiile social-economice, politice, culturale atât din Republica Moldova, cât și din statul de reședință, de a stabili contacte cu reprezentanții altor țări, și a petrece timpul într-o atmosferă plăcută pe râul Main. De asemenea, participanții au avut ocazia de a adresa întrebări reprezentanților Primăriei or. Frankfurt, ai Inspectoratului de Poliție, ai Inspectoratului Fiscal, să primească consultații gratuite de la companiile juridice, ce au fost prezente la întrunire.

Pe această cale ținem să mulțumim părții germane pentru invitația și posibilitatea deosebită de a participa la evenimentul dat într-o componență atât de mare, pentru cooperarea bună și permanentă cu misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Frankfurt pe Main. În același timp apreciem gestul concetățenilor noștri de a fi prezenți la reuniunea dată, pentru schimbul bogat de experiență și conversațiile interesante realizate.