Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Participarea Republicii Moldova cu stand național la Expoziția Internațională „IAA Mobility” de la München

Publicat:Tue, 14/09/2021 - 12:25

 În perioada 7-12 septembrie 2021, la München, s-a desfășurat una dintre cele mai importante expoziții internaționale în domeniul mobilității - ”IAA MOBILITY”. Actualmente, aceasta reprezintă prima reuniune economică de anvergură, organizată în mod fizic în Republica Federală Germania de la începutul pandemiei.

Cu scopul atragerii investițiilor străine, în particular germane, precum și al promovării companiilor moldovenești-furnizoare de componente automotive, electronice, R&D etc., țara noastră, în pofida obstacolelor pandemice existente, a participat și la această ediție cu un stand național „INVEST MOLDOVA”.

Pe parcursul mai multor zile, delegații Republicii Moldova au desfășurat numeroase convorbiri cu reprezentanți ai companiilor din state precum: Germania, Japonia, România, Suedia, China, Slovenia, Polonia ș.a., cărora le-a fost prezentată informația privind oportunitățile generale de afaceri din Republica Moldova, avantajele comparative oferite de zonele economice libere și parcurile industriale, de parcul IT virtual pentru companiile ITC din străinătate, precum și prezentate proiectele greenfield și brownfield existente actualmente pe teritoriul Republicii Moldova și care pot fi valorificate de către investitorii străini în procesul de extindere a producerilor.

Alături de reprezentanții Societății Germane pentru Cooperare Internațională din Moldova (GIZ) - Veaceslav Sutchevici și Constantin Cecan, de Administratorul principal al Zonei Economice Libere „Valkaneș” Mihail Șalvir, din partea Consulatului General la eveniment a participat Consilierul economic A.Vlasenco. Acțiunea dată a fost desfășurată cu suportul Agenției de Investiții din Republica Moldova.