Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Participarea Republicii Moldova la cea mai importantă Expoziție internațională în domeniul vinicol „Prowein”, or. Düsseldorf

Publicat:Mon, 18/03/2019 - 13:41

În perioada 17-19 martie 2019, la Düsseldorf, Germania, se desfășoară cea de-a 25-a ediție a expoziției internaționale de vinuri și băuturi alcoolice tari „Prowein”. Expoziția dată reprezintă una din cele mai mari și importante evenimente din domeniu, la care participă circa 6900 expozanți din diverse state ale lumii, peste 60 mii vizitatori și peste 1260 jurnaliști din 49 țări.

Participarea Republicii Moldova la expoziția dată a devenit tradițională, iar cu fiecare an aceasta devine tot mai eficientă în sensul promovării producției vinicole și alcoolice tari, stabilirii contactelor internaționale de colaborare, dar și promovării per ansamblu a imaginii de țară. La ediția din anul curent, Moldova este prezentă cu un stand deosebit, în cadrul căruia sunt reprezentate 39 de companii vinicole. Suplimentar acestui stand, alte companii din Republica Moldova sunt prezente cu standuri proprii și în alte hale tematice.

Începând chiar din prima zi, producătorii autohtoni desfășoară în prezența și cu participarea activă a experților internaționali prezentări și degustații de vinuri, întrevederi b2b, participă la conferințe organizate în cadrul expoziției „Prowein”, precum și familiarizează vizitatorii standului cu produsele, procesele tehnologice aplicate, detaliile privind specificul condițiilor naturale, precum solul, clima, materia primă folosită etc.. Merită menționat faptul că, o parte semnificativă a vinurilor moldovenești expuse sunt desemnate cu distincții înalte și medalii la concursurile internaționale de vinuri din diverse țări, inclusiv Germania.

Consulatul General dorește succes participanților țării noastre la evenimentul dat, iar toți cei care doresc să viziteze standul Republicii Moldova o pot face până la data de 19 martie curent, hala 15, standul nr. G81, Centrul Expozițional Düsseldorf (Messe Düsseldorf).