Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Participarea Republicii Moldova la Expoziția internațională de produse ecologice „Biofach” în orașul Nürnberg

Publicat:Fri, 14/02/2020 - 10:28

În perioada 12-15 februarie 2020, produsele ecologice din Republica Moldova sunt expuse în cadrul celui mai important eveniment tematic din Republica Federală Germania, Expoziția internațională „Biofach”. Standul Republicii Moldova este reprezentat cu succes de către membrii Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), care prezintă publicului internațional produse precum: fructe uscate, nuci, uleiuri vegetale, semințe, ceaiuri din ierburi, vinuri, cereale ș.a.

Consulul General și Consilierul economic au efectuat o vizită la standul Republicii Moldova unde au desfășurat discuții cu producătorii autohtoni, cu Directorul General al Agenției pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova dl. Vladislav Cotici, în cadrul cărora au abordat subiectele ce țin de certificarea produselor ecologice pe teritoriul Germaniei, capacitățile de export, precum și posibilitățile de conlucrare cu Consulatul General, în vederea promovării producției menționate pe piața germană.

De asemenea, la invitația conducerii centrului expozițional, diplomații moldoveni au participat la ceremonia oficială de inaugurare a expoziției, la care a luat parte Ministrul Federal pentru Alimentație și Agricultură al Republicii Federale Germania dna Julia Klöckner, miniștrii de profil din diverse state federale, experți internaționali etc. Pe parcursul zilei, reprezentanții misiunii diplomatice au participat la un șir de panele de discuții, unde au avut ocazia de a se informa despre principalele tendințe ale pieței organice din Germania, cei mai importanți importatori/distribuitori din domeniu, precum și a stabili contacte de cooperare.

Consulatul General va continua să acorde suport producătorilor moldoveni, iar tuturor doritorilor să viziteze standul Republicii Moldova comunicăm că o pot face până sâmbătă, 15.02.2020, în pavilionul nr. 4A/4A-541 al Centrului Expozițional din orașul Nürnberg.