Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Participarea Republicii Moldova la Expoziția investițional-imobiliară „Expo Real 2019”

Publicat:Fri, 11/10/2019 - 13:38

În perioada 7-9 octombrie 2019, delegația Republicii Moldova condusă de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii dl. A.Sonic și alcătuită din reprezentanții Agenției de Investiții, UTA Găgăuzia, Zonelor Economice Libere „Bălți” și „Ungheni-Business”, GIZ (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), ai Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, precum și Consulii Onorifici ai Republicii Moldova la Stuttgart și München, a participat cu un stand de țară la cea mai prestigioasă Expoziție investițională din Germania – „Expo Real 2019”.

În cadrul evenimentului au fost desfășurate un șir larg de întrevederi și discuții cu potențiali investitori din domenii precum automotive, ITC, construcții, medicinal etc., care au avut ocazia să se familiarizeze cu oportunitățile investiționale din țară, condițiile fiscale deosebite, precum și cu asistența pe care sunt gata să o ofere autoritățile oficiale moldovenești.

Secretarul de Stat A. Sonic a fost invitat în calitate de speaker din partea țării noastre la forumul „Investment Locations Forum”, în cadrul panelului „Mobility: Moving where?”, unde a fost expusă în detalii informația privind climatul investițional al Republicii Moldova. De asemenea, oficialul moldovean a oferit un interviu pentru „fDi Magazine” al „Financial Times” la subiectul atragerii investițiilor.

La finele evenimentului, reprezentanții Moldovei au organizat la standul țării o prezentare a vinurilor moldovenești, care a întrunit un număr important de participanți ai delegațiilor străine, oameni de afaceri din diverse companii, jurnaliști, care au rămas impresionați de calitatea produselor moldovenești expuse.