Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Participarea Republicii Moldova la Ziua Internațională a Francofoniei la 20 martie 2019, orașul Frankfurt pe Main

Publicat:Mon, 25/03/2019 - 13:11

La 20 martie curent, în incinta Primăriei orașului Frankfurt s-a desfășurat cea de-a doua ediție a evenimentului festiv consacrat Zilei Internaționale a Francofoniei. Consulatul General a participat de rând cu alte nouă misiuni diplomatice la reuniunea menționată, prezentând publicului afinitatea Republicii Moldova pentru limba franceză.

În acest sens, de rând cu reprezentanții Consulatului General, o implicare deosebită au avut-o și reprezentanții diasporei moldovenești din Frankfurt dna L.Marcu, L.Pădure, E.Enachi, L.Martîn, precum și dna M.Luțev, care, fiind în trecut profesor de limbă franceză, a relatat cu lux de amănunte apartenența țării noastre la spațiul francofon. Menționăm că evenimentul în cauză a adunat peste 300 de vizitatori din diverse domenii: politicieni, oameni de cultură și știință, reprezentanți ai mediului de afaceri, jurnaliști etc.

În același timp, invitații germani și străini au fost atrași de standul Moldovei și datorită bucatelor tradiționale moldovenești, vinurilor companiilor „Timbrus”, „Asconi”, „Chateau Vartely”, fiindu-le prezentate cu această ocazie rutele și destinațiile turistice moldovenești. Aducem mulțumiri pe această cale tuturor participanților, în mod deosebit dlui E.Friesen, Consul Onorific al Republicii Moldova la Stuttgart, pentru suportul semnificativ acordat și buna cooperare între instituții.