Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Referitor la depășirea termenului legal de ședere pe teritoriul Republicii Federale Germania din cauza situației pandemice

Publicat:Tue, 19/05/2020 - 19:26

Stimați cetățeni,
urmare adresărilor înregistrate, dorim să vă informăm repetat despre acțiunile ce necesită să fie întreprinse pentru extinderea dreptului legal de ședere pe teritoriul Republicii Federale Germania, din cauza situației pandemice.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova, care au depășit termenul legal de ședere (90 zile din 180 zile), urmează să se adreseze Autorității pentru Străini din Germania - „Ausländerbehörde”, conform locului de trai, cu solicitarea de extindere a acestuia din cauza restricțiilor existente în legătură cu situația pandemică.

Pentru situațiile care necesită o confirmare suplimentară cu privire la blocajele actuale de călătorie, vă rugăm să descărcați demersul oficial, emis de Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main (în limba germană), ce poate fi prezentat Autorității germane. Demersul poate fi descărcat la următorul link: https://bit.ly/2UnTHtm

REITERĂM: Autoritățile germane vor trata încălcarea regimului de ședere cu maximum înțelegere, dacă aceasta a survenit în rezultatul instalării situației excepționale.