Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Referitor la secțiile de votare din or. Frankfurt pe Main la 11 iulie 2021

Publicat:Fri, 09/07/2021 - 18:59

Stimați cetățeni,
vă reamintim respectuos că, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, în orașul Frankfurt pe Main vor fi deschise 2 secții de votare, situate pe aceeași adresă: Centrul de Cultură și Congres „Jahrhunderthalle”, Pfaffenwiese 301, 65929 Frankfurt pe Main. Atenție! La sediul Consulatului General nu va fi deschisă secție de votare.
Secțiile de votare vor funcționa în intervalul orelor 07:00-21:00.

De asemenea atragem atenția Dvs. asupra faptului că, cetățenii Republicii Moldova își vor putea exercita dreptul la vot exclusiv în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:

• Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat;
• Buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova cu fișa de însoțire, doar în curs de valabilitate;
• Livretul de marinar.

Votarea în baza actelor de identitate ale altor state (ex. România) nu este permisă.
În vederea diminuării riscului infectării cu Covid-19 informăm despre obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție de către fiecare alegător, atât în incinta secției de votare, precum și în afara acesteia în rândul de așteptare, precum și a posesiei unui pix personal.
În altă ordine de idei, pentru a evita formarea cozilor de așteptare în primele ore de la deschiderea secțiilor de votare încurajăm alegătorii să se prezinte la votare pe tot parcursul zilei.
În afara secțiilor de votare vor activa voluntari din rândurile diasporei moldovenești pentru a acorda suport în gestionarea rândurilor, menținerii ordinii publice și respectării regulilor de prevenire a infecției cu Covid-19.

Vă așteptăm pe toți cu drag în ziua alegerilor!