Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Vizita de lucru a Consulului General la Stuttgart, land-ul Baden-Württemberg

Publicat:Wed, 11/03/2020 - 00:00

În perioada 10-11 martie 2020, Consulul General Mihail Căpățînă a efectuat o vizită de lucru în orașul Stuttgart, land-ul Baden-Württemberg, unde a avut o serie de întrevederi cu oficiali germani, precum și cu reprezentanții comunității moldovenești din regiune.

În cadrul vizitei, Consulul General în comun cu Consulul Onorific al Republicii Moldova la Stuttgart Eugen Friesen au participat la Reuniunea anuală cu corpul diplomatic străin, organizată tradițional de Prim-ministrul land-ului Baden-Württemberg Winfried Kretschmann. Diplomații moldoveni au avut ocazia de a efectua un schimb de informații și opinii cu oficialul german privind cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și Republica Federală Germania.

În altă ordine de idei, în decursul aceleași zile a avut loc vizita la oficiul Asociației nemților basarabeni (Bessarabiendeutscher Verein e.V.), în cadrul căreia s-a desfășurat convorbirea cu dl. Günther Vossler, Conducătorul Federal al Asociației. Interlocutorii au trecut în revistă cooperarea asociației cu autoritățile publice locale din Republica Moldova, în special ale satelor locuite anterior de nemți, suportul financiar acordat pentru diverse proiecte de dezvoltare, precum și posibilitățile noi de conlucrare cu misiunea diplomatică din orașul Frankfurt pe Main.

Totodată, la 11 martie Consulul General a avut o întrevedere cu conaționalii noștri din orașul Stuttgart și împrejurimi, cărora le-au fost acordate consultații și asistență consulară, au fost discutate problemele cu care se confruntă și eventualele posibilități de soluționare ale acestora. S-a stabilit că, astfel de întâlniri vor fi organizate și pe viitor, în vederea dezvoltării unui dialog permanent cu reprezentanții moldoveni stabiliți permanent sau temporar în Germania.