Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt

A A A

Vizita de lucru a reprezentanților Asociației „Moldovafruct” la Frankfurt pe Main și întrevederile de afaceri desfășurate

Publicat:Mon, 01/04/2019 - 12:55

În vederea stabilirii contactelor de afaceri și majorării cifrei exporturilor de fructe moldovenești pe piața germană, Consulatul General a organizat în perioada 27-30 martie 2019 pentru delegația Asociației „Moldovafruct” o întrevedere cu Șeful de achiziții al fructelor proaspete al rețelei „Edeka Hessenring”, precum și două vizite la piețele angro de fructe din orașele Frankfurt și Stuttgart.

Rețeaua de magazine „Edeka Hessenring” este constituită din circa 500 magazine în zona centrală a Germaniei, care comercializează fructe proaspete atât locale, cât și de import. În cadrul discuției cu reprezentanții rețelei, delegația moldovenească a prezentat oferta de fructe cu capacitate de export disponibilă în Moldova, s-a familiarizat cu cererea de fructe a părții germane, cu cerințele privind cantitatea, calitatea și modul exact de ambalare a acestora, condițiile și mecanismul de livrare etc. Dialogul activ cu reprezentanții rețelei germane urmează să fie dezvoltat în continuare cu scopul realizării primelor livrări de fructe chiar în acest an.

În altă ordine de idei, delegația Asociației „Moldovafruct” a vizitat în perioada 28-29 martie curent piețele angro de fructe din orașele Frankfurt și Stuttgart, unde a examinat mecanismul de interacțiune cu operatorii din cadrul acestora, a identificat și stabilit un șir de contacte cu importatorii cointeresați de fructele moldovenești, și a studiat cerințele existente ale operatorilor piețelor. Menționăm că, vizita la piața angro din Stuttgart a fost organizată cu suportul considerabil al Consulului Onorific al RM în landul Baden-Württemberg dl. Eugen Friesen.

Suplimentar, datorită relațiilor prestabilite ale reprezentanților „Moldovafruct”, la 29 martie a avut loc o vizită și întrevedere la compania „OGV Nordbaden E.G.”, unul din furnizorii importanți ai rețelelor germane „Aldi”, „Lidl”, „Rewe” ș.a. Partea moldovenească a vizitat depozitele, liniile de sortare și ambalare ale distribuitorului, ce ocupă o suprafață impunătoare de câteva hectare, s-a familiarizat cu cererea de fructe și cerințele de calitate, și ambalare impuse. Interlocutorii au decis dezvoltarea cooperării începând cu sezonul 2019.

Pe această cale mulțumim dlui Iurie Fală, Director Executiv al „Asociației Moldovafruct”, dlor Ștefan Bîtlan și Ion Tulei, exportatori și membri ai Asociației, pentru buna cooperare, interesul demonstrat, discuțiile profesioniste purtate și vizita realizată în regim operativ.